Gästföreläsare till Kulturarvsinkubatorns program


Kulturarvsinkubatorn har under hösten 2020 startat upp med en ny grupp deltagare till inkubatorprogrammet. Det är ett nationellt program med workshops, föreläsningar och seminarier där deltagarna får träffa alltifrån experter inom offentlig upphandling, till investerare och de skarpaste hjärnorna inom den digitala kulturarvsbranschen i Sverige. Under onsdagarnas digitala träffar har vi bjudit in flera spännande föreläsare som har delat med sig av erfarenheter, kunskap och riktade råd och detta kommer att fortsätta även under våren 2021. Vi är väldigt glada över dessa samarbeten och vill gärna dela med oss.

Carl Wendt från Groth & Co har berättat hur man skyddar sina idéer med patent, varumärken, design, domännamn och upphovsrätt. Tanken är att ge tips om hur man strategiskt skapa konkurrensfördelar med hjälp av immaterialrätt.

Anna Parry, Co-Founder & Chief Pirate, Proto Proto / Proto Projects höll en inspirationsföreläsning kallad Boost Your Creativity där hon delade med sig av ett antal verktyg för att tänka innovativt kring alla delar av sitt företag.

Kristian Persson, UX/Interaktionsdesigner, Spree, delade med sig av sina erfarenheter kring prototypande, där exempel gavs på olika typer av prototyper Spree har skapat och förslag på vad man bör tänka på innan man skapar en prototyp.

Daniel Freeman, affärsrådgivare Science Park Gotland, hjälpte deltagarna med en praktisk guide i hur de kan göra en affärsmodell utifrån just deras idé. 

Mathias Blob från Karolina Ventures pratade om riskkapital och andra former för finansiering av start-up bolag. 

Per Filipsson, Trackuback AB föreläste om deras internationaliseringsprojekt som nyss haft premiär och hur de första kunderna har hittat in. Han berättade om deras arbete med släktforskare, Wikimedia och deras DNA-modul.

Emelie Gemzell berättade om hur hon tillsammans med barndomsvännen Jens Engelbrecht och hans son Christofer Jadelius utvecklar GeoStory. Testa gärna! Läs om och ladda ner appen från hemsidan. https://www.geostory.se/ 

Foto på Carl Wendt: Groth & Co CCBY

Foto på Anna Parry: Johanna Hanno CCBY

Foto på Kristian Persson: Spree CCBY

Foto på Daniel Freeman: Science Park Gotland CCBY

Foto på Mattias Blob: Karolina Ventures CCBY

Foto på kartan: Trackuback AB CCBY

Foto på Emelie Gemzell: Emelie Gemzell, CCBY

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *